Diner voor Zwaar08

Voor de heren (en dames) van de roeivereniging Zwaar 08 van Gyas, is Thijs Thuis in Eten afgereisd naar het noordelijke Groningen! Dit jaarlijkse diner werd voorheen door de groep zelf verzorgd. Maar aangezien dit 8 gangen diner ieder jaar vrijwel vloeiend over kon gaan in het ontbijt, werd er professionele hulp ingeschakeld. Ik draaide hier uiteraard mijn hand niet voor om, en stond te popelen om ze een prachtige avond te bezorgen!

Als binnenkomer een variant van de garnalen cocktail. Een halve limoen diende als presentatiemiddel voor dit gerecht. Van deze limoen kon avocado crème en rivierkreeft met een klein beetje peper worden afgelikt.

Na deze frisse start gingen we door met een fris, maar ook iets stevigere smaken. Gebrande roodbaars werd begeleid met een crème van pastinaak, gel van sinaasappel, verse witlof en een tomaten crouton. Ook hier zat iedereen heerlijk van te genieten. Maar ook van de wijn werd heerlijk genoten. Deze waren zelf verzorgd, en werden uiteraard iedere ronde uitgelegd. Dit moest vanaf een krukje worden uitgelegd, en ik kon het niet laten om dit bij het uitleggen van de gerechten zelf ook te doen.

Maar daarna gingen we echt beginnen. Er kwam eten op tafel wat de hoofden deed draaien, en kaken deden openslaan. Verschillende structuren van biet, met smaakmakers als balsamico en steranijs, was de entourage van de grote ster; Fois Gras!! Gewoon klassiek gebakken. Ik moest de gasten ervan weerhouden het bord niet op te eten.

Na weer terug op aarde te zijn gekomen, werd het glas bijgevuld met een rijke volle bordeaux grand cru. Er werd een heerlijk kruidig hoofdgerecht van zacht gegaarde hertfilet, gebrande bospeen, spicy pompoencrème en wild pinda jus geserveerd. Het ritueel van het krukje werd weer uitgevoerd, en toen kon het genieten worden voortgezet!

Als finale dit keer geen ijs, fruit of drank. Nee nu werd er iets minder gewoons gebruikt, groente! Pompoen was bereid tot taart, milkshake, caramel en een tuille. Dit heerlijke kruidige gerecht zorgde voor een spannende afsluiting van dit mooie diner.
Hierna konden de heren op stap in de stad!

En ik kon tevreden weer terug naar de goede kant van de dijk, wederom een mooie klus geklaard!

Thijs thuis in eten