Thijs Thuis In Eten voor 82ste verjaardag

Ook verjaardagen zijn gelegenheden om Thijs Thuis in Eten in te schakelen! Deze gelegenheid was de 82ste verjaardag van mevrouw Kraakman. Zij wilde dit vieren met haar familie, onder het genot van een 4 gangen diner.

 

14 gasten werden verrast met variëteiten van vis, vlees, maar ook vegetarische gerechten. Er was vegetarische gast onder het gezelschap, maar hij heeft daarom niet minder lekker gegeten.

 

Er werd geproost met een aperitief van het huis, een heerlijke Cava. Fris, maar toch fruitig. Deze Cava brengt de eetlust op gang!

Het diner werd afgetrapt met een tartaar van zeebaars, gemarineerd in limoen, met een gel van sinaasappel, crème van avocado, en verschillende soorten biet. Fris, zoet, zuur, vettig en knapperig waren de combinaties welke zorgden voor een smaakexplosie. De vegetariër kreeg een “groentetuintje”. Humus met een linzensalade en frisse groentes. Om die frisse smaken te begeleiden werd er een Rive Droite Rive Gauche Cote du rhone bij gedronken. Een volle maar toch hele frisse witte wijn.

 

De tweede gang werd er al zwaarder qua smaken. Als tussengerecht kregen de gasten een ballontine van landhoen, pistache, katenspek en bearnaise saus. De volle smaak van de ballontine ging heerlijk samen met het lichte zuurtje van de bearnaise en de frisheid van de dragon. Het vegetarische gerecht was een pakketje van geitenkaas, filodeeg, avocadocrème en granny smith appel.

De wijn die hierbij werd gedronken maakte de gerechten helemaal af. Namelijk de Kris Pinot Noir. Dit is een rode wijn uit Sicilië. Deze wijn wordt koud gedronken, wat vrij bijzonder is voor een rode wijn. Door de rijke smaken van de pinot noir, en de frisheid door koud serveren, was deze wijn perfect in combinatie met de gerechten.

 

Het hoofdgerecht was, zo gezegd, heerlijk door zijn eenvoud. Bavette van de barbecue met aardappel wedges en zelfgemaakte mayonaise. Maar niet zomaar bavette, nee, bavette van de black angus koe! Dit schotse rund heeft een heerlijke rijke smaak, omdat hij op de barbecue werd bereid verstekte de smaak. Om deze rijke smaken te complimenteren, werd er een Australische shiraz bij geserveerd. Heerlijke balans tussen tanines en fruitige tonen maakten dit een heerlijke wijn. Het vegetarische gerecht matchte ook goed met de wijn, dit gerecht bestond uit gegratineerde knolselderij, creme van knolselderij en eekhoorntjesbrood van de barbecue.

 

Als klap op de vuurpijl werd er afgesloten met een dessert om bij weg te smelten. Eclair met mango, witte chocolade, hazelnoot en vanille ijs. Wie wilt dat nu niet?! Er werd een heerlijke Kracher Cuvee Berenauslese bij gedronken. Deze combinatie doet de bob beslissen dat er toch een taxi gebeld wordt.

 

Na dit gerecht werd er nog heerlijk nagetafeld.

Weer een prachtige klus voor Thijs Thuis in Eten!

Thijs thuis in eten