Walking Dinner

Catering is een van de belangrijkste aspecten van een evenement, bedrijfsfeest of andere feestelijke gelegenheid. Er zijn ontelbare mogelijkheden om de catering van uw evenement een niveau hoger te tillen, en een walking dinner is daar ongetwijfeld één van.

Wat is een walking dinner nu precies en waarom is het zo interessant als uw uw gasten en genodigden een unieke culinaire ervaring wil geven? Wat meer informatie is hier zeker en vast op zijn plaats.

Een walking dinner

Een lopend buffet is origineel, sociaal en modern, juist omdat er geen vaste plaatsen zijn. Ook wordt er gebruik gemaakt van meerdere gangen, die allemaal bestaan uit kleine, lekker gerechtjes. De term wordt echter ook steeds vaker gebruikt om uitstapjes te beschrijven waar wandelen en eten gecombineerd worden.

Een open buffet is dus eigenlijk een etentje in beweging. De traditionele manier van eten, waarbij men gebruik maakt van tafels en stoelen, wordt steeds vaker vervangen door een bewegend buffet, waarbij gasten rond mogen lopen en kunnen genieten van kleine gerechtjes.

Het voordeel? Een lopend buffet geeft je als gast de mogelijkheid om met iedereen een praatje te slaan, en het is dus ook een sociale activiteit. Men hangt niet vast aan een tafelindeling en dat maakt het natuurlijk mogelijk om meerdere conversaties te hebben met verschillende mensen, tijdens het eten.

De gerechten bij een walking dinner

Typerend voor een lopend buffet is dat gasten kunnen genieten van meerdere kleine hapjes of gerechten. Deze worden doorgaans uit de hand gegeten, maar kunnen ook met een vorkje of lepel gegeten worden. Een andere naam voor dergelijke gerechten is daarom ook wel ‘fingerfood’.

Het resultaat is dan ook een volledige, culinair verrassende maaltijd, die door een mix van gastronomische verrassingen wordt bewerkstelligd. Vaak gaat men koude en warme gerechtjes combineren, opgemaakt met amuselepels, mooi glas of een traditioneel vorkje.

Wanneer kiezen voor een lopend buffet?

Een lopend buffet biedt op veel verschillende gelegenheden een uitkomst. Zo is het de ideale oplossing voor een bedrijfsfeestje, congres, bedrijfstraining, seminar of zelfs een bruiloft.

Op die manier worden mensen niet onderbroken tijdens hun conversatie met anderen, blijft iedereen in beweging én kan men zelf kiezen met wie men spreekt. Dergelijke diners worden daarom dan ook vaak toegepast op zakelijke evenementen. Een lopend buffet is origineel, modern, maar ook informeel en ontspannen, waardoor het leggen van contacten zoveel aangenamer en eenvoudiger wordt.

De organisatie van een lopend buffet

De organisatie van een lopend buffet vereist hoe dan ook een professionele aanpak. Zo is beroep doen op een professionele cateraar de beste manier om meer uit de gelegenheid te halen. Dankzij een privé kok en een heel team kan je op die manier zeker zijn van uiteenlopende, heerlijk gerechten, zodat elke gast er iets aan heeft!

Een walking dinner: een originele manier om de catering van uw evenement een niveau hoger te tillen!

Laat u ondersteunen door een gespecialiseerd cateraar voor de organisatie van een lopend buffet. Op die manier creëert u een onvergetelijke culinaire ervaring voor al uw gasten!

Bel

06 53 48 37 45

U kunt altijd vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden
Thijs thuis in eten