21 diner

Het 21-diner: een smaakvolle traditie

Het zestiende levensjaar vormt een hoogtepunt, omdat men vanaf dat moment een scooterrijbewijs mag halen. Het achttiende levensjaar is onder meer gedenkwaardig, omdat je vanaf dat moment officieel volwassen bent, mag stemmen en kunt gaan autorijden. Het zijn stuk voor stuk mooie leeftijden die gevierd mogen worden met lekkere, simpele versnaperingen. Wanneer men de leeftijd van 21 jaar heeft bereikt, wordt dit echter vaak gevierd met een zogeheten 21 diner. Dit diner is een smaakvolle traditie die al jaren terug gaat en die vooral bekend is in de studentenwereld, maar die nu ook in andere kringen in opkomst is. Het is een diner waarvoor de jarige dame of heer vrienden, dispuutgenoten, jaarclubgenoten, teamleden of andere dierbaren uitnodigt in het ouderlijk huis. Vaak wordt het huis omgetoverd tot een feestelijke ruimte in een bepaald thema dat tot in de puntjes wordt doorgevoerd: een mooie menukaart in stijl met daarop namen van gerechten die aansluiten bij het thema, bijpassende decoraties, een tafelschikking; aan van alles kan worden gedacht. Centraal staat echter toch vaak een mooi gedekte eettafel, want een diner is natuurlijk niet compleet zonder heerlijke gerechten.

Traditiegetrouw bestaat het 21 diner uit meerdere gangen, zodat alle genodigden, inclusief de ouders, voldoende gelegenheid hebben om te speechen, want – vaak lange – speeches vol persoonlijke anekdotes, dat is iets waar het deze happening om bekendstaat. Het idee hierachter, is dat de nieuwe vrienden, die het feestvarken waarschijnlijk vooral kunnen vanuit een bepaalde hoek, bijvoorbeeld vanuit studie of de studentenvereniging, op een leuke manier de gelegenheid krijgen te zien waar de jarige vandaan komt en op die manier de kans krijgen om hun vriend of vriendin beter te leren kennen. Niet alleen de grappige of ontroerende verhalen zijn echter doorgaans onvergetelijk bij een 21-diner, ook het eten is vaak een memorabele, culinaire ervaring met bijpassende wijnen of andere passende drankjes.

De wens om als ouders aan de verwachtingen van een 21-diner te voldoen, kan soms voor behoorlijk wat stress zorgen. Er is immers veel om aan te denken: de juiste outfit, bij het thema aansluitende decoraties, een speech, boodschappen en dan ook nog het bedenken én het bereiden van alle heerlijkheden. Dit betekent dat u tussen alle gezelligheid door als ouder regelmatig in de keuken staat tussen potten en pannen, waardoor de zorgvuldig ingestudeerde speeches van de feestgangers aan u voorbij zouden kunnen gaan. Dat is natuurlijk zonde! Niet vreemd dus als u wel wat hulp kunt gebruiken bij het verzorgen van zo’n memorabel diner. Om ervoor te zorgen dat ook u optimaal van het eten, de gasten en de mooie verhalen kunt genieten, kunt u daarom Thijs inschakelen. Thijs is thuis in eten en kan desgewenst het diner gedeeltelijk of compleet voor u verzorgen. Een van de mogelijkheden is bijvoorbeeld om Thijs in te schakelen als chef aan huis. Op die manier hoeft u geen minuut te missen en kunt ook u volledig ervaren dat het 21-diner een mooie, smaakvolle traditie is om in ere te houden!

Thijs thuis in eten